lördag 4 september 2010

Våra fightertwins!!!

Robert och Alvina har kramkalas
Eftersom Kaspian och Alvina föddes nästan 6 v för tidigt så trodde de på BB först att de skulle behöva stanna på avdelningen i flera veckor. Men snart så konstaterades det att det skulle bli ca en vecka. Men då dagarna gick så mådde de allt bättre. Alvina kunde först inte hålla värmen själv eftersom hon är så liten och tunn men hennes temperaturreglering blev allt bättre och mer stabil. Deras sugförmåga är inte färdigutvecklad utan de matas via näsan genom en sond ner till magen. Att mata dem på detta sättet kostar minst energi och möjliggör en så snabb viktuppgång som möjligt. Jag och Robert försökte att sköta så mycket som möjligt själva och hade tvillingarna hos oss så mycket vi bara kunde.
Dubbel Lycka!
Det var mysiga babybubbla-dagar då vi mest låg i sängen med varsitt barn på magen och gosade! Förutom att gosa så tog vi tempen var 3e timma för att kontrollera att de ej blev för kalla, vi sondmatade var 3e timma dynet runt, bytte blöjor, amningstränade och jag fick handpumpa brösten för att kicka igång mjölkproduktionen. Senare fick jag använda en elektrisk dubbelpump likt en kossa på Arla.

Syskonkärlek
Eftersom allt fungerade så bra så fick barnen följa med oss hem efter 4 dagar, samtidigt som jag blev utskriven. Gissa om vi var glada att få med våra guldklimpar hem så snabbt!!!! Som stöd har vi hemsjukvård, en barnmorska kommer till oss 2 dagar i veckan för att väga och mäta barnen, hjälpa till att succesivt introducera amning och svara på ev frågor. Dessutom så har vi dygnet runt möjlighet att komma tillbaka och ringa till neonatalavdelningen om någor skulle hända.
Barnen är inte mycket större än en kexchoklad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar